STADSHUSRESTAURANGERS MATFILOSOFI

Gastronomiskt ansvarig på Stadshusrestauranger är Andreas Hedlund, Årets Kock 2002 och Nobelkock 2012 och 2013. Han är känd som en matkreatör som särskilt värnar de svenska smakerna och har arbetat på flera av Sveriges bästa restauranger. Andreas Hedlund bjuder sina gäster på modern svensk matlagning med lokal prägel.

-Gästerna kommer att få smaka svenska mattraditioner på ett modernt sätt. Vi är måna om att verkligen ta tillvara på råvarorna och att laga mat som passar i miljön, säger Andreas Hedlund. Det är en ursvensk matpalett. I köket  jobbar man mycket med vilt, med fisk och skaldjur från västkusten, Östersjön och våra stora insjöar.

Från pampiga galamiddagar i Blå Hallen till en affärslunch för två i Stadshuskällaren. Och allt däremellan, och lite till. Vårt mest välkända matevenemang är förstås den omtalade Nobelmiddagen, men på Stadshuset finns mat och dryck för både stora och små tillfällen. I Stadshusets magnifika Gyllene Salen och Blå Hallen dukar vi upp till storslagna fester där maten får en lika viktig roll som de unika miljöerna. På “nya” Stadshuskällaren bjuds både lunch och middagar i Matsalen, här finns även en mysig bar och en härlig festvåning för privata tillställningar eller företagskalas. Vår populära caférestaurang Ragnars Skafferi med utsikt över Borgargården serverar frukost, fika och lunch, samt agerar festlokal på kvällstid.

Hantverkargatan 1, 105 35 Stockholm, tel 08-586 218 00 info@stadshusrestauranger.se