VI VILL GÖRA SKILLNAD

Alla människor vill göra gott. Det vill vi på Stadshusrestauranger också. Vi har noga valt ut de organisationer och sammanhang vi vill stödja och vara en del av. De sträcker sig från barn och samhällen ute i världen till den svenska gastronomin. Vi vill göra skillnad i både stora och små frågor, utveckla och utvecklas. Det gör vi genom vårt stöd till nedanstående organisationer och projekt.

World Children’s Prize

Världens största rättighetsutbildning Worlds Children’s Prize, har som mål att bidra till en mer medmänsklig och demokratiskt värld och är världens största årliga utbildning för unga om barns rättigheter. Mer än 53 000 skolor med 24 miljoner elever i 101 länder är anslutna. Med stödet till WCP vill vi främja demokrati som en förutsättning för fred.

Bocuse d’Or

Bocuse d’Or är en internationell tävling, också känd som “VM i matlagning”. Vi är stolta över att tillhöra guldsponsorerna till detta arrangemang. Här visar Sverige sin spjutspets inom hög gastronomi i ett internationellt sammanhang.

Familjen Åke Johanssons Stipendiefond

Mässrestaurangers grundare Åke Johansson gick den långa vägen inom branschen. Under hela sitt liv brann han för vikten av riktigt bra utbildning. Strax innan han gick bort 2003 instiftade han en stipendiefond för att uppmärksamma studenter inom matsalsområdet vid Restaurang och Hotellhögskolan i Grythyttan. Stipendiet på 10 000 kr delas årligen ut i samband med Kunskapsdagarna och Måltidsgalan i Grythyttan.

 

Hantverkargatan 1, 105 35 Stockholm, tel 08-586 218 00 event@stadshusrestauranger.se