TRADITION MÖTER DET SENASTE

Stadshusets vackra festsalar har många besökare häpnats över genom åren. Blå Hallen, den röda tegelsalen som aldrig blev blå. Arkitekten Ragnar Östberg ändrade sig när han såg det vackra munkteglet och beslöt att inte täcka över det med blå puts. Och Gyllene Salen med sina drygt 18 miljoner guldmosaikbitar som visar bilder ur Sveriges historia. Läs mer här >>

Ragnar Östberg & Jonas Bohlin

Inredningen i Ragnars Skafferi och Stadshuskällaren är ritad och designad av Jonas Bohlin, en av vår tids stora arkitekter. Jonas har arbetat med det naturligt vackra och svenska som utgångspunkt och har samtidigt moderniserat miljön så att det passar för Stadshuset. Målet med att uppdatera kök och inredning var att skapa rum som känner sig hemma i dagens Stockholm och som samtidigt lyfter fram sin historia.

I Stadshuskällarens entré kan man njuta av en tegelvägg med ett konstfullt murat tegelmönster.  Att ta fram och redovisa teglet var något arkitekten Ragnar Östberg brann för. Han blandade också det nya och det historiska. Stadshuset har ibland beskrivits som nationalromantiskt och svenskt, men tittar man närmare så ser man att i svenskheten finns influenser från många olika håll; venetianska palats, moriska innergårdar och byzantinska kyrkor. I den andan har vi renoverat och lagt till nya inslag i våra restauranger, t.ex. Gunilla Lagerhem Ullbergs mattor och mönster för Kasthall, Jonas Bohlins möbler, armaturer och andra fina detaljer.

Hantverkargatan 1, 105 35 Stockholm, tel 08-586 218 00 event@stadshusrestauranger.se